ontmoet onze breiers

 

Say hello to Wim

Wim is 38 jaar en is een stoere, creatieve leraar uit Houthalen – Helchteren. Hij doorbreekt graag stereotypes en houdt van breien en haken. Vier jaar geleden ontdekte hij de Goedgemutste Breicampagne. In het begin breide hij vooral eenvoudige mutsjes maar nu breit en haakt hij met zijn leerlingen de meest waanzinnige en kleurrijke meesterwerkjes bijeen. Naast het steunen van een goed doel hoopt hij ook zo de fijne motoriek bij zijn leerlingen een beetje beter te maken.

Meet Leen

Leen is 56 jaar en is een enthousiaste en creatieve lerares uit Vlamertinge. Ze leerde breien toen ze 7 jaar oud was en heeft sindsdien de breimicrobe niet meer losgelaten. Haar motto is dan ook ‘als het kriebelt moet je breien’. Toen ze over de Goedgemutste Breicampagne hoorde kwam ze op het idee om haar leerlingen te leren breien. Ze vindt het een waardevolle campagne omdat het mensen samenbrengt en de generatiekloof wat kleiner maakt. Daarom moedigde ze haar leerlingen aan door wedstrijdjes te organiseren, diploma’s uit te reiken en kleine attentie uit te delen. Dank u Leen.

Meet Funda

Funda is 29 jaar en komt uit Brussel Sint Joost. Haar mama leerde haar breien toen ze 6 jaar oud was. Wat ze leuk vindt aan de Goedgemutste Breicampagne is de ‘humanitaire hulp’ maar ook de artistieke kant waarbij iedereen zijn persoonlijke touch aan het mutsje kan geven vindt ze super. Haar mutsjescreaties zijn heel creatief en uiteenlopend: ze maakt standaard mutsjes maar ook schapen en konijnen. Ze is trots op elk mutsje dat ze maakt. En wij ook. Dankjewel, Funda.

Say hello to Alida

Alida woont in Duisburg-Tervuren, de druivenstreek, en is 74 jaar. Haar oma leerde haar al spelend breien toen ze 4 jaar oud was. Als brei-oma van de Vrije Basisschool Maleizen, leert ze de leerlingen breien. Dit jaar wilt ze met de leerlingen meedoen aan de Goedgemutste Breicampagne, zo leren de kinderen iets doen voor minder bedeelde mensen. Alida heeft geen voorkeur voor een patroon “alles mag en alles kan, laat maar komen volgens de inspiratie” zegt ze.

Meet Paula

Paula is 87 jaar en is geboren in Moerbeke-waas. Ze verblijft nu in een rusthuis in Neder-Over-Heembeek. In het rusthuis worden er heel veel verschillende activiteiten georganiseerd maar als er een goed doel aan verbonden is, draagt ze graag haar steentje bij. Vandaar dat Paula zo enthousiast is over onze Goedgemutste Breicampagne en bereid is om mee te helpen. In het rusthuis is er ook een breigroepje waarbij iedereen elkaar helpt, hetgeen de één niet meer goed kan, doet een ander.

Meet Ragna

Ragna is 12 jaar oud en komt uit Wachtebeke. Toen ze 3 jaar geleden de grappige kleurige mutsjes op de innocent smoothies ontdekte, vroeg ze aan haar moeder om haar te leren breien. In het begin deed ze heel lang over 1 mutsje en breide ze enkel in 1 kleur. Vorig jaar breide ze vooral zwarte mutsjes met een felgekleurde rand. Inmiddels heeft ze verschillende stekenpatronen geleerd, en gaat ze deze zeker toepassen. Vorig jaar heeft ze op haar eentje maar liefst 137 mutsjes gebreid. Dit jaar gaat haar mama ook meebreien en hopen ze van samen aan 500 mutsjes te geraken.

Say hello to Christine

Christine is 49 jaar oud en komt uit Neder-Over-Heembeek. Ze leerde breien in het 6e leerjaar, toen moest ze zelf haar eigen muts en sjaal breien voor de sneeuwklassen. Ze wilt zich altijd actief inzetten voor één of ander goed doel. Vorig jaar merkte ze de mutsjes op en dit jaar werd de campagne uitgelegd in het dienstencentrum waar ze werkt als vrijwilligster, ze was meteen gewonnen om deel te nemen aan onze campagne.

Say hello to Kathleen

Kathleen is 48 jaar en komt uit Zottegem. Dit jaar gaat ze zich voor de 4de keer nzetten voor de “Goedgemutste Breicampagne” van innocent. Toen ze 3 jaar geleden voor het eerst hoorde over de actie was ze meteen enthousiast. Ze engageert zich al jaren voor een Fair-trade organisatie, voor mensen aan de andere kant van de wereld. Nu heeft ze de kans om op een leuke, creatieve en ludieke manier haar steentje bij te dragen voor een goed doel dicht bij huis.

Say hello to Lia

Lia is mama van drie zonen en komt uit Aartselaar. Toen ze 6 jaar oud was leerde haar moeder & grootmoeder haar breien. En nog steeds breit Lia graag in groep zo kan ze van iedereen wat bijleren en ondertussen ook een babbeltje doen. Twee jaar geleden leerde ze de Goedgemutste Breicampagne kennen, ze was direct enthousiast omdat het verbonden is aan een goed doel. Haar favorieten zijn de gestreepte mutsjes en het konijntje want je kan er overal je overschotjes van de wol in kwijt.

Say hello to Mevrouw Ottevanger

Mevrouw Ottevanger is 85 en ze staat er om bekend dat ze nooit stil zit. Ze is dol op creatieve bezigheden, spelletjes en puzzels. Het is een prachtcombinatie, want mevrouw Ottevanger is zo bedreven in het breien dat ze het kan combineren met haar andere activiteiten. Terwijl ze breit, kijkt ze tv, of denkt ze na over een Sudoku, of een potje Wordfeud op haar iPad. Dit jaar wil ze 1.000 mutsjes breien voor onze campagne. Dui-zend. ‘Elke dag een uurtje, dan moet het wel lukken’, zegt ze.