zo werkt het

De Breicampagne

Hallo wij zijn innocent drinks en elke winter breien we samen met Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) en honderden breiers in België kleine wollen mutsjes voor op onze smoothies. We doen dat om de aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een belangrijk maatschappelijk probleem; armoede. Doe je ook mee?

Waarom doen jullie dat?

Bij innocent geloven we in verantwoord zakendoen, en we zijn dol op positieve campagnes. Onze Goedgemutste Breicampagne is daar een voorbeeld van. Jij breit een mutsje voor onze smoothies, die dankzij jouw breikunsten extra opvallen in de winkel. Als dank voor je reclame-werk, stoppen wij onze winst tijdens de actie in iets dat we allebei belangrijk vinden: armoede. Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) heeft daar ook weer baat bij, omdat er veel over hun werk gesproken wordt, en omdat ze een mooie cheque krijgen natuurlijk.

Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg)

Meer dan 1,8 miljoen mensen in België leven in armoede. Ze merken dag in dag uit dat ze geen toegang hebben tot kansen en mogelijkheden die anderen wel krijgen. Iedereen moet de kansen krijgen waarop hij recht heeft: naar school gaan en een diploma halen, zinvol werk verrichten, een gezonde woning, een leefbaar inkomen en een goede gezondheidszorg.
Daar wil Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) aan werken. Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) bestrijdt armoede en sociale uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. Hiervoor zet Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) jaarlijks een grootschalige eindejaar campagne op om mensen bewust te maken van de armoede in ons land. Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) roept mensen op om zelf acties op te zetten en zo middelen te verzamelen, of om een storting te doen. Dankzij deze gulle schenkers en vrijwilligers kan Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) tientallen lokale projecten in Vlaanderen en Brussel steunen. Ook kinderen op school en in de jeugdbeweging leren over armoede, dankzij de educatieve materialen van Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg). Evenmin in de Wetstraat of op het Martelarenplein blijft het stil, want Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) trekt politici aan de mouw als de rechten van sociaal kwetsbare mensen op de helling komen te staan. Tenslotte geeft Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg) ook vormingen aan organisaties en verenigingen waardoor hun werking toegankelijker wordt voor mensen in armoede.
Kijk voor meer informatie op www.welzijnszorg.be.”

Doe ook mee

Zin om mee te doen? Leuk. Klik snel verder naar de patronen. Die kun je vinden op alle plekken waar je normaal gesproken ook onze smoothies koopt. Lees snel verder, en hou natuurlijk onze Facebook pagina in de gaten.